“Nem Mengeléről, bocsánat… Teljesen meg vagyok keveredve”

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

“A vita arról szólt, hogy lehet-e Mengeléről elnevezni utcát vagy teret a XI. kerületben.” László Imre polgármestere az Adolf Hitlerről mondottak után újabb szerencsétlen tévesztést produkált.

László Imre polgármester, a Demokratikus Koalíció politikusa

A DK-s politikus a Heti TV reggeli műsorában zavarodott bele ismét mondandójába – írja az Index a Hír TV közlése nyomán – amikor azt magyarázta a műsorvezetőnek, hogy miről szólt a vita a képviselő-testületben egy közterület átnevezése ügyében, s miután ismét leszögezte, hogy korábbi mondatait Hitlerrel kapcsolatban szándékosan kiforgatták.

A polgármester a műsorban tévesen azt magyarázta, hogy az előterjesztés szerint Josef Mengeléről, tehát az auschwitzi haláltábor kegyetlen orvosáról akartak volna elnevezni egy parkot a XI. kerületben. Amikor a műsorvezető visszakérdezett, hogy tényleg a náci háborús bűnösről van-e szó, László rögtön helyesbített, hogy természetesen nem Josef Mengelére, hanem Nelson Mandelára gondolt.

“Nem Mengeléről, bocsánat… Teljesen meg vagyok keveredve”.

A politikus azzal magyarázta tévesztését, hogy a műsorvezető, Breuer Péter az adás korábbi részében megemlítette Mengele nevét. A a nyelvzavar 2.20-tól látható a műsor alábbi felvételén:

PIRKADAT Breuer Péterrel: Dr. László Imre

No Description

[popup][/popup]