Náci vészhelyzetet hirdettek Drezdában

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A szász szövetségi tartomány fővárosa, Drezda önkormányzata úgy döntött, hogy „náci vészhelyzetet” hirdet ki a városban. A kezdeményezés a Die Partei szatirikus politikai párt egyik képviselőjétől indult, de a jelek szerint kellő támogatásra talált a képviselő-testületben is. 

A Pegida nevű jobboldali, iszlámellenes szervezet tüntetése Drezdában szeptember 2-án(Fotó: Reuters, Wolfgang Rattay)

Max Aschenbach szerint ugyanis a szélsőjobboldal előretörése komoly probléma a városban, amit helyi szinten is kezelni kell- írja a 444.hu.

„Náci probléma van Drezdában, és tennünk kell ellene valamit.”

A határozatban az áll, hogy egyre több antidemokratokus, antipluralista, szélsőségesen jobboldali akció és attitűd jelenik meg a városban, egyre nagyobb vehemenciával, és ez ellen a városnak fel kell lépnie. Ez egyben egy felhívás arra, hogy a város megerősítse civil szervezeteit és kötelékeit, a demokratikus kultúrát, védje a kisebbségeket és az emberi jogokat, és kiálljon a szélsőjobboldali erőszak áldozatai mellett.

És arra is – fogalmaznak -, hogy„küzdjünk a szélsőjobboldal attitűd és annak következményei, az antiszemitizmus, az iszlamofóbia ellen, és erősítsük meg a demokratikus intézményeinkbe vetett hitett, értékeljük a sokszínűséget és gyakoroljunk szolidaritást.”

Teljes cikk

[popup][/popup]