Minden izraeli terméket betiltottak Izland fővárosában

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Elfogadták Reykjavik városi tanácsában azt a határozatot, mely alapján tiltólistára kerültek az izraeli termékek a városházán.

reykjavik-230x140Izrael palesztin területeken folytatott politikájára hivatkozva bojkottálják a zsidó államból származó termékeket Reykjavikban. Habár a városi tanács többsége támogatta a határozatot, annak főként csak szimbolikus szerep tulajdonítható – ugyanis egyetlen konkrét céget vagy terméket sem tartalmaz a szöveg, valamint egyelőre az sem világos, hogy egyáltalán fennállnak-e üzleti kapcsolatok reykjaviki hivatalok és izraeli cégek között.

A Ynet News értesülései szerint az Izrael-ellenes javaslatot a tanácsban többséget alkotó Szociáldemokraták Szövetsége nyújtotta be, kidolgozója pedig Björk Vilhelmsdóttir képviselő volt, aki egyben azt is bejelentette, hogy az év hátra levő részében humanitárius munkát kíván folytatni palesztin területeken. Az izlandi főváros vezető szerve nemrég olyan határozatot is elfogadott, melyben elismerték a palesztinok függetlenségéhez és szuverén államhoz való jogait, továbbá egy sor kritikát fogalmaztak meg az izraeli kormánnyal szemben, mely szerintük „rasszista apartheid politikát folytat”.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]