Másodszor is törölték a kurucinfót a facebookról

Írta: zsido.com/szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az antiszemitizmus elleni küzdelem céljából életre hívott Tett és Védelem Alapítvány, valamint az Anti Defamation League – Rágalmazásellenes Liga (ADL) harcot hirdetett az internetes gyűlöletkeltés ellen. Az együttműködésük első nagy eredményét tudhatták a héten maguknak. Kezdeményezésükre, a több mint 70.000 követővel rendelkező kuruc.info hirportált törölték a Facebook oldaláról.
A hírportált kedden törölték először, de még aznap újraindította a szennylap szerkesztősége, és fél nap alatt közel 6000 követőt regisztráltak ismét. Szerdán azonban ezt az oldalt is törölte a Facebook. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), a Mazsihisz és több más zsidó szervezet és civilek által életre hívott Tett és védelem Alapítvány, valamint az amerikai illetőségű ADL hetekkel ezelőtt közös beadvánnyal fordult a Facebook közösségi portálhoz. Beadványukban több tucat, egyértelműen uszító és gyűlöletkeltő bejegyzésre hívták fel a figyelmet, olyan írásokra, amelyek nem csak az európai emberi normák, hanem kifejezetten a Facebook által meghirdetett gyűlöletmentes közösségi médiai szabályzással is szembe mentek, ezzel súlyosan megsértették a közösségi portál felhasználói feltételeit és semmibe vették a szolgáltató működési elvét és küldetését.
A teljes cikk itt olvasható.
Cikkzárta után: a birkózás folytatódik, e sorok írásakor öt kurucinfó utánzat is található a facebookon, közülük az egyik már 4277 követőt gyűjtött.
[popup][/popup]