Mandelblit csütörtökön bejelenti vádemelési szándékát Netanjahu ellen?

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Avichai Mandelblit főügyész a 12-es és 13-as csatorna szerda esti riportjai szerint döntésre jutott a Benjamin Netanjahu elleni korrupciós ügyeket illetően és csütörtökön bejelentésre készül.

Benjamin Netanjahu (balra) és Avichai Mandelblit (jobbra) Fotó: Emil Salman

A miniszterelnök három vizsgálatban érintett.

1000 sz. ügy: a minisztereknök és felesége drága ajándékokat fogadtak el az izraeli születésű hollywoodi producer, Árnon Milchan milliárdostól és James Packer ausztrál üzletembertől. Az ajándékba kapott drága szivarok és pezsgő értéke közel 1 millió sékel.

A TV riportok szerint Mandelblit bizalommal való visszaélés miatt fog vádemelést javasoni a miniszterelnök ellen.

2000. sz. ügy: a miniszterelnök tárgyalásokat folytatott Árnon Mozesszel, a Jediot Áhronot kiadójával és felajánlotta, hogy kedvezőbb cikkekért cserébe segít stabilizálni a lap helyzetét, a fő rivális, Israel Hayommal szemben.

A TV riportok szerint Mozesz valószínűleg vesztegetési váddal fog szembesülni, Netanjahu ellen pedig bizalommal való visszaélés lesz a vád.

4000-es sz. ügy: Shaul Elovitch, a telekommunikációs óriás Bezeq főrészvényese utasította a tulajdonában lévő Walla híroldalt, hogy biztosítson pozitív média visszhangot Netanjahu és családja számára, szabályozási kedvezményekért cserébe. A miniszerelnök 2014 novemberétől 2017. februárig kommunikációs miniszterként szolgált. Ebben az időszakban a Walla híroldal felülete jelentősen megváltozott a Netanjahu családdal szemben, és a Bezeq engedélyt kapott többek között, hogy megvásárolhassa a Yes műholdas kábelszolgáltatót, a trösztellenes kérdések ellenére.

Teljes cikk

[popup][/popup]