Mai koronavírus-adatok Magyarországon és Izraelben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

226-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, és elhunyt egy brit beteg.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), 39-cel nőtt tegnapról mára a betegek száma, ezzel 226-ra nőtt a hazánkban eddig beazonosított fertőzöttek létszáma, továbbá elhunyt egy brit beteg. Ő a tizedik halottja a vírusnak Magyarországon.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 226 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 212 magyar állampolgár – írja a koronavirussal kapcsolatos kormányzati tájékoztató honlap.

*

Hadassah Ein Kerem Kórház Jeruzsálemben március 24, (Fotó: Yossi Zamir/Flash90)

Izraelben bejelentették a vírus következtében történt 4. és 5. halálesetet, az előző egy 76 éves férfi, aki több krónikus betegséggel is küszködött. Az ötödik személy kilétéről eddig nincs információ.

Összesen 2,030 személyt diagnosztizáltak koronavírus fertőzöttséggel. 37 súlyos állapotban van, 54 közepesen súlyos eset, 58 gyógyult közülük.

Több mint 63,000 izraeli van jelenleg karanténban, 75,000-ről csökkent e szám hétfőről mára erre a számra. Összesen 140.000 töltött több-kevesebb időt őnkéntes karanténban

Mint ismeretes, Izraelben széles körben tesztelik a lakosságot.

 

[popup][/popup]