Magyarország továbbra is kiáll Izrael mellett

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Magyarország továbbra is kiáll Izrael mellett, és nemmel szavaz az ENSZ-ben az Izraelt alaptalanul kritizáló javaslatokra – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

Szíjjártó Péter külügyminiszter

A Bangkokban tartózkodó miniszter bejegyzésében azt írta, nemrég telefonon beszélt Gabi Askenázi izraeli külügyminiszterrel, aki arról tájékoztatta, hogy az ENSZ Közgyűlése “újra Izrael-ellenes határozatokat akar elfogadni”.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: “Sajnos ez egy évek óta bevett gyakorlat, szerintünk azonban ennek semmi értelme nincsen, csak a közel-keleti feszültségek további szítására alkalmas.”

Hozzátette: biztosította az izraeli külügyminisztert arról, hogy Magyarország továbbra is kiáll Izrael mellett. “Továbbra is azt gondoljuk, hogy Izraelnek joga van a tisztességes és kiegyensúlyozott megközelítéshez. Ezért természetesen idén is nemmel fogunk szavazni az Izraelt alaptalanul kritizáló javaslatokra” – írta.

A külgazdasági és külügyminiszter megemlítette azt is, hogy Gabi Askenázival arról is beszéltek, “jó lenne együttműködni a koronavírus elleni oltóanyag előállítása során”, erre az izraeli miniszter “abszolút nyitott volt”, és a technikai részleteket folyamatosan egyeztetni fogják.

*

Szijjártó Péter Bangkokban járva elkapta a koronavírust, de tünetmentes – adták ma hírül a lapok. Gyógyulást kívánunk!

[popup][/popup]