Magyar Nemzeti Arcvonal: Hárman letöltendőt, Győrkös fia és unokái felfüggesztettet kaptak

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Hárman is letöltendő börtönbüntetést kaptak a szélsőséges politikai nézeteket valló Magyar Nemzeti Arcvonal elnevezésű szervezet bíróság elé állított tagjai közül. A bőnyi rendőrgyilkosság miatt életfogytig tartó fegyházbüntetését töltő Győrkös István fia és unokái felfüggesztett büntetést kaptak.

A Györköstől és társaitól lefoglalt fegyverek (Fotó: police.hu)

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu kérdésére azt mondta, hogy három vádlottat 2 év 6 hónap börtönre, illetve 4 év közügyektől eltiltásra ítélt a bíróság, négy személy 7- 1 év 3 hónap közötti felfüggesztett börtönt, míg a nyolcadik vádlott 360 ezer forintos pénzbüntetést kapott.

A vádirat szerint az ügy hét vádlottja lőfegyvereket, lőszert, robbanóanyagot, robbantószert tartott engedély nélkül a a lakóhelyén, míg nyolcadik társuk engedélyköteles lőfegyverek illegális megvásárlásában működött közre.

A rendőrség és a TEK 2016 őszén, több helyszínen, így Jászberény, Galgaguta, Bőny településeken tartott házkutatást. A különböző helyszíneken több mint 30 lőfegyvert, több ezer lőszert, lőfegyverdarabot, valamint az egyik vádlottnál csaknem egy kiló robbanóanyagot találtak és foglaltak le.

A Magyar Nemzeti Arcvonallal kapcsolatban lefolytatott nyomozás

Az eljárás során 44 alkalommal házkutatásra, 14 esetben szemlére került sor 34 helyszínen a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével.

A terheltek közül ketten, népcsoportok elleni aktív gyűlölet keltésére alkalmas írások publikálásában működtek közre. Nevezetesen, a szélsőséges politikai nézeteket valló Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezet a hozzá köthető internetes oldalakon 2015. és 2016. évben több, migráns- és zsidóellenes cikket tett közzé. A nagy nyilvánosság előtt közzétett írások zsidó- és migránsellenes hangvételűek voltak, alkalmasak voltak arra, hogy az írásokat olvasó személyekben gyűlöletet keltsenek.

Hét vádlottat lőfegyverrel és/vagy lőszerrel visszaélés bűntettében, közülük két vádlottat emellett robbanóanyaggal, illetve robbantószerrel visszaélés bűntettében mondtak ki bűnösnek.

Teljes cikk

[popup][/popup]