Lindsey Graham republikánus szenátor: hazugság, hogy Izrael kiéhezteti Gázát

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Lindsey Graham dél-karolinai republikánus szenátor Jeruzsálemben újságíróknak nyilatkozva “baromságnak” (bullshit) nevezte azokat a vádakat, amelyek szerint Izrael az éheztetést használja háborús eszközként Gázában.

“Olyan vádról van szó, amely nem más, mint a vérvád” – folytatta Graham.

“Soha a háborúk történetében nem láttam még ilyen erőfeszítést egy harcoló fél részéről, hogy a másik fél lakosságának háborús szenvedését csökkentse ” – érvelt Graham, aki ma találkozott Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel és Benny Gantz miniszterrel, valamint telefonon beszélt Herzi Halevivel, az IDF vezérkari főnökével.

“Az izraeli hadsereg és a kormány véleményem szerint hihetetlen erőfeszítéseket tesz a háború idején annak érdekében, hogy az ártatlan palesztinok számára biztosítsa az élet alapfeltételeit. “Tudom, hogy nyomorúságos a helyzet Gázában. Biztos vagyok benne, hogy az. De az élelmiszer áramlik. Az egészségügyi ellátás a lehető legjobban folyik.”

“Az izraeli nép a hadsereg és választott tisztségviselőin keresztül úgy döntött, hogy segít” a gázai lakosságnak – mondta, és a Hamász-rezsimre hárította a felelősséget a gázaiak szenvedéséért.

“Gyávák” – mondta a Hamászról. “Alagutakban rejtőznek. Gyerekek, nők, idősek mögé bújnak, és a palesztin nép súlyos árat fizet”.

ToI

[popup][/popup]