Horrorjelenet Moszkvában: levágott gyerekfejjel hadonászott a muszlim nő

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Fekete nikábba öltözött nőt tartoztattak le a moszkvai Oktyabrskoye Pole metróállomás közelében. A nő egy levágott gyermek fejét lóbálta a levegőbe és azt kiáltozta, hogy “Allah Akbar” és hogy “terrorista vagyok”. Állítólag azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát.

CcXuXwrW4AAWJOZA LifeNews szerint az áldozat Nastya M. volt.

A nyomozati hatóság későbbi nyilatkozatban megerősítette, hogy a mentősök egy 3 és 4 év körüli gyermek megégett testét fedezték fel ma reggel egy moszkvai bérházban kiütött tűzesetnél.

A vizsgálat megállapította,  hogy a letartóztatott üzbég gyanúsított, Gulchekhra Bobokulova a gyermek dajkája volt, aki megvárta, amíg a szülők a másik, idősebb gyermekkel távoznak otthonról, és eddig tisztázatlan okokból megölte a kislányt, majd felgyújtotta a lakást.

A gyilkosság után a nő a metróállomáshoz ment, ahol egy helyi rendőrtiszt feltartóztatta. Ekkor húzta elő a gyermek levágott fejét és kezdett kiáltozni: “Öngyilkos merénylő vagyok, nemsokára meghalok, a világvége hamarosan eljön”, továbbá “gyűlölöm a demokráciát, terrorista vagyok.”

Ez hallható az esetről készült videón:

A gyanúsított állítólag azt vallotta, hogy a gyilkosságot azért követte el, mert férje elhagyta, de azt nem tudta megmagyarázni, hogy a gyereknek mi köze volt a férjéhez.

A nő, szemtanúk vallomása alapján gyógyszer vagy kábítószer hatása alatt cselekedett, jelenleg őrizetben tartják. A gyermek anyját sokkos állapotban szállították kórházba.

[popup][/popup]