Letöltendő szabadságvesztés sorozatos antiszemita megnyilvánulások miatt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Sorozatos és ismétlődő antiszemita megnyilvánulások miatt 18 hét börtönbüntetésre ítélte a Westminsteri Bíróság a brit antiszemita, holokauszttagadó és palesztin-aktivista bloggert, Alison Chablozt, aki 2020-ban több alkalommal is kifejtette sajátos nézeteit egy internetes rádióban.

Alison Chabloz (Fotó: Jonathan Brady PA)

Szerinte mindent a zsidók irányítanak, amit érdemes irányítani, és azzal vádolta a zsidókat, hogy „mániákus pszichopatákká” változtatják a gyermekeiket. Úgy vélte, hogy a zsidókat azért üldözték a náci Németországban, mert „bizonyos módon viselkedtek, úgy ahogy ma ismét látjuk”, majd megjegyezte, hogy néhány zsidót deportálni kellene. Az 57 éves Chabloz kilenc hétre vonul rácsok mögé, mivel a szóban forgó bűncselekmény elkövetésekor egy korábbi felfüggesztett büntetésének végrehajtása volt érvényben.

Stephen Silverman, az Antiszemitizmus Elleni Kampány (CAA) nevű szervezet munkatársa elmondta, Alison Chabloz „visszataszító” véleménye az 1930-as évek német sörházainak hangulatát idézik. Silverman szerint az ítélet igazságot szolgáltat a zsidó közösségnek és megvédi attól a személytől, aki a holokauszttagadásra és zsidók sértegetésére építette karrierjét, ugyanakkor egyértelmű üzenetet küld azoknak, akik kísértést éreznek arra, hogy a Chabloz-i útra lépjenek.

Forrás: Tett és Védelem, Jewish News

támogatás
Pop up banner
[popup][/popup]