Lengyel vezetők fejezték ki szolidaritásukat a zsidó közösséggel a hanukai botrány után

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Lengyel vezetők csatlakoztak a zsidó közösség tagjaihoz a parlamentben, miután kedden Grzegorz Braun szélsőjobboldali képviselő tűzoltó készülékkel oltotta el a hanukián égő gyertyákat.

Andrzej Duda elnök jelenlétében a parlament elnöke, Szymon Holownia és a zsidó közösség tagjai gyertyákat gyújtották a Hanuka fényünnep utolsó estéjén – tudósít az Euronews.

Lengyel politikusok álltak ki a zsidó közösség mellett

A zsidó közösség tagjaival együtt gyertyákat gyújtottak a Hanuka fényünnep utolsó estéjén. BŐVEBBEN : https://hu.euronews.com/2023/12/15/lengyel-politikusok-alltak-ki-a-zsido-kozosseg-mellett Iratkozzon fel: https://www.youtube.com/c/euronewsHungarian?sub_confirmation=1 euronews élő: https://www.youtube.com/c/euronewsHungarian/live Az Euronews elérhető 12 nyelven: https://www.youtube.com/user/euronewsnetwork/channels #World

Az elnök, a parlament elnöke és más törvényhozó vezető tisztségviselők jelenléte azt üzente, hogy nem tolerálják a parlamentben kedden történt antiszemita megnyilvánulást.

A lengyel ügyészség szerdán bejelentette, hogy vizsgálatot indít az azt elkövető Grzegorz Braun szélsőjobboldali képviselő ellen.

[popup][/popup]