Lauderes diákok hozták rendbe a siófoki zsidó temetőt

Írta: Mazsihisz.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Rendbe tették a siófoki zsidó temetőt a 20. Kibuci Buci tábor keretében a budapesti Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola diákjai.

A Merényi Szonja által vezetett diákok nagyszerű munkáját levélben köszönte meg dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke.

A napokban ért véget a Lauder iskola hagyományos Kibuci Buci elnevezésű tábora, ahol – az éneklések, a társasozások, a strandolások, a szombatra való készülődések és más vallási programok mellett – hagyomány az is, hogy a diákok önkéntes munkával segítik a magyar zsidó közösséget.

Ezúttal – Merényi Szonja vezetésével – a siófoki zsidó temetőt tették rendbe, megtisztítva a kegyhelyet az elburjánzott növényektől, lehullott ágaktól. Munkájuk (mint a mellékelt fotók is bizonyítják) nem volt hiábavaló.

Dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a héten hivatalos levélben köszönte meg a munkát. A Merényi Szonjának címzett, de az összes önkéntes tanulónak szóló levélben az elnök többek között azt írta: fontos, hogy az utánunk jövő, fiatalabb nemzedékek már iskolás korukban kiveszik részüket a közösségi munkából, a zsidóság érdekében végzett önkéntes tevékenységből, amely a zsidó életforma egyik fontos alappillére.

A táborozók a siófoki zsinagógában vettek részt szombatfogadáson, ahol a munkájukat Winkler Miksa, a siófoki zsinagóga vezetője is megköszönte. Kifejezte elismerését és nagyrabecsülését a diákok felé Tamás Péter, a Mazsihisz vidéki temetőrendezésért felelős csoportjának vezetője is.

(Fotók: Lauder iskola)

 

Mazsihisz.hu

[popup][/popup]