Kunos Péter: nem jó ajánlólevél a zsidó hitközség volt igazgatójának eddigi ténykedése

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Csak májusig látja el a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatói posztját Kunos Péter, akit múlt csütörtökön választott meg a BZSH közgyűlése.

kunos_peter_kA Mazsihisz jelenlegi ügyvezető igazgatója azt mondta: a visszahívott Schwezoff Dávidnak nem lesz jó ajánlólevél az elmúlt féléves tevékenysége. Az InfoRádió úgy tudja, hétfőn fegyelmi eljárás indult a volt igazgató ellen.

Múlt hét csütörtökön a Budapesti Zsidó Hitközség közgyűlésének 57 szavazója közül 38-an voksoltak a szervezetet addig vezető ügyvezető igazgató visszahívására, 18-an nem támogatták a javaslatot, egy érvénytelen szavazat volt.

Schwezoff Dávid visszahívását egyebek között azért kezdeményezték, mert előzetes tanácskozás nélkül hozott döntéseket a BZSH egész működését befolyásoló gazdasági ügyekben, valamint sajtónyilatkozataival a rabbitestület és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége jó hírnevét sértette.

A rendkívüli közgyűlés Kunos Pétert, a Mazsihisz ügyvezető igazgatóját választotta a BZSH megbízott ügyvezető igazgatójává.

“A két szervezetnek ugyanaz az ügyvezetője, májusig. Nekem az a dolgom most, hogy ennek az együttműködésnek az alapjait rakjam le. Ez azért is könnyen fog menni, mert teljes támogatottságot élvezek a BZSH és a Mazsihisz küldöttei és apparátusainak részéről is.”

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]