Izraeli külügyminiszter Iránnak: Aki megsemmisítéssel fenyegetőzik, megérdemli, hogy megsemmisítsék

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

“Egy olyan rezsim, amely pusztítással fenyeget, megérdemli a pusztulást” – írta Israel Katz az X-en közzétett bejegyzésében.

 

Azt is hozzátette, hogy Izrael teljes erővel fellép az Irán által támogatott Hezbollah ellen, ha az nem hagyja abba az Izrael elleni támadásokat Libanonból és nem vonul vissza a határtól.

Irán ENSZ-képviselete pénteken közölte, hogy ha Izrael “teljes körű katonai agresszióba” kezd Libanonban, “megsemmisítő háború következik”. Az iráni képviselet az X-en (korábban Twitter) közzétett bejegyzésében azt is közölte, hogy egy ilyen esetben “minden lehetőség, beleértve az összes ellenállási front teljes bevonását, mérlegelhető”. A Hezbollah és Izrael között október óta folytatódik a mérsékelt intenzitású ütésváltás, a gázai háborúval párhuzamosan.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Yoav Gallant védelmi miniszter a héten kijelentette, hogy a helyzet megoldásához a diplomáciai utat részesítik előnyben. Bár Katz tagja az izraeli biztonsági kabinetnek, a háborús politikát nagyrészt Netanjahu és egy szűk miniszteri kör irányítja, amelynek tagja Gallant is, aki a héten Washingtonba látogatott a gázai és libanoni tárgyalásokra.

Algemeiner

[popup][/popup]