Közvetlen repülőjárat indul Pöstyén és Tel-Aviv között

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A közvetlen repülőjárat bevezetését Pöstyén és Tel-Aviv között Nagyszombat megye Regionális Turisztikai Szervezete és az izraeli utazásszervező Overseas Travel Ltd képviselői mutatták be az International Mediterrane Tourism Market 2023 izraeli idegenforgalmi vásáron Tel-Avivban.  

A pöstyéni Hotel Thermia egykor

„A repülőtérben rejlő lehetőségek kihasználása a turizmus fejlesztésére prioritás számunkra. Ehhez kapcsolódnak azok a beruházások, amelyeket a repülőtérre irányítottunk, valamint a tevékenységek hosszú távú támogatása. Ha visszatekintünk a múltba, történelmileg a Pöstyénbe irányuló első járatok a fürdőszezonhoz kötődtek” – mondta Jozef Viskupič, a Nagyszombat megye elnöke.

„Az izraeli turisták a legjobb külföldi turisták közé tartoznak abban a tekintetben, hogy hány éjszakát töltenek el Szlovákiában, ezért értékesek számunkra. Megállapodást írtunk alá az izraeli turisztikai miniszterrel a szorosabb együttműködésről. Nagyon nagy potenciált látunk az idegenforgalom fejlesztésében mindkét oldalon”   – mondta Andrej Doležal ideiglenesen kinevezett közlekedési miniszter.

Nagyszombat megye első látogatói, akik a közvetlen járatot fogják igénybe venni, április 19-én szállnak le Pöstyénben. (korkep.sk)

*

Pöstyén jelentőségéről a közép-európai zsidóság életében alábbi cikkeinkben írtunk:

A Winterek, akik felvirágoztatták Pöstyént

“Fiaknak boldog édesanyja”

[popup][/popup]