Köves Slomó szerint a baloldal legitimálta az antiszemitizmust

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Napok óta kering a kormánysajtóban egy videoklip, amelyen Z. Kárpát Dániel, a Jobbik politikusa látható, amint náci karlendítésre nagyon emlékeztető mozdulatot tesz. Az nem derül ki, hogy ez a felvétel mikor készült.

Köves Slomó (MTI fotó: Mohai Balázs)

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija a Mandinernek adott interjúban ismét megbélyegezte a Jobbikot, mint antiszemita pártot.

„Az antiszemita megnyilvánulások, rasszista kijelentések, mosolygós karlendítések, a Jobbik mai pártvezetőiről újra és újra előkerülő félelmetesen bornírt megnyilvánulások nem egyéni »eltévelyedések«, hanem egy nyíltan vállalt ideológia díszletei. Ennek tükrében érdemes végiggondolni, mennyire volt felelőtlen a Jobbik-brand, és ezen keresztül a közéletben általuk képviselt ideológia legitimálása az antiszemitizmust és rasszizmust elítélő pártok részéről” – mondta a Mandinernek Köves Slomó.

Azt egy szóval sem említette, hogy a Jobbik évek óta elhatárolja magát az antiszemitizmustól és konzervatív középpártként definiálja magát.

[popup][/popup]