Köves Slomó: A világi vezetők hatalmukba kerítették a Mazsihiszt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Terjedelmes összeállításban foglalkozik a Jewish Telegraphic Agency szerzője, Cnaan Lipshiz a magyar kormány Mazsihisz elleni támadásával és az ennek nyomán kialakult helyzettel. A szerző megszólaltatja a Mazsihisz és az EMIH vezetőit és próbálja bemutatni a tágabb összefüggéseket.

Köves Slomó

A tudósító idézi Köves Slomó rabbit is, aki – csatlakozva a kormánysajtó Heisler-ellenes kirohanásaihoz – a már ismert szemrehányásokat vágja a Mazsihisz vezetők fejéhez.

„A Mazsihisz válasza gyenge volt” – kezdi Köves Slomó, megismételve a kormánysajtó fő érvét, hogy ti. Heisler András nem ítélte el a szerencsi időközi választáson a Jobbik koalíciókötését az ellenzék többi pártjával.

„Nemcsak hogy nem szólaltak fel a Jobbik és Bíró ellen erőteljesen, hanem egyes képviselőik korábban személyesen is részt vettek a Jobbik választási kampányában.” Köves többes számban előadott vádjai egy 2018-as esetre vonatkozik, amikor a hódmezővásárhelyi hitközségi elnök közreműködött a helyi Jobbikos kampányban. A Mazsihisz elhatárolta magát.

„Sajnos a világi vezetők egy csoportja hatalmába kerítette ezt a tiszteletre méltó közösséget, és saját politikai hasznát a zsidó érdekek elé helyezi” – vádolja Köves Slomó a Mazsihisz vezetését.

Címkék:EMIH, Köves Slomó

[popup][/popup]