Kövér László: Jézus gyilkosainak eszmei utódai ki akarják ölni az emberekből az Isten utáni vágyat

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Átadták a Pápai Református Gimnázium új internátusát, a szombati eseményen az Országgyűlés elnöke is beszédet mondott. Kövér László kijelentette: az istenhit, a hazaszeretet és a tudományszolgálat az a három alázatos erény, amely több mint ezer éven keresztül megtartotta és felemelte a magyarságot a Kárpát-medencében, és mindezeket olyan fundamentumnak nevezte, amelyen „áldozatos munkával felépült a keresztény magyar állam”.

Kövér László, az Országgyûlés elnöke beszédet mond, (MTI fotó:Krizsán Csaba)

Kövér beszédében felidézte az egykori pápai diák, Jókai Mór 1872-es regényét is, amelyben már megsejtette „a huszadik századi istentagadó erők színre lépését és rombolását”, Jókai művében azonban Magyarország szembeszállt a Nihil államával és „az alávetés sötét erőivel”.

Hozzátette, a keresztyén emberek szerint csak akkor lehetünk győztesek, ha Jézus követői maradunk, ezért az egyházi iskolák, ahogyan az elmúlt ezer évben mindig, napjainkban is azzal tehetik a legtöbbet, ha a növendékeiket elindítják és megerősítik Jézus követésének útján. „Jézus gyilkosainak eszmei utódai, akik a történelem során luciferistáknak, illuminátusoknak, jakobinusoknak, bolsevikoknak, globalistáknak vagy mint éppen napjainkban, »transzhumanistáknak« nevezik magukat, azonban ki akarják ölni az emberekből az Isten utáni vágyat, a hitet. Szerinte ez a magyarázata annak is, hogy napjainkban a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon.

MTI

[popup][/popup]