Kóser mezőgazdaságban nyomul a Főkefe

Írta: Index - Rovat: Hírek - lapszemle

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonában álló Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. zöldségfélék, dinnye, gyökér-, gumósnövény termesztésére és értékesítésére mezőgazdasági leányvállalatot alapít. Az Agro Rehab Nonprofit Kft. gazdaságaiban a foglalkoztatottak összlétszáma 2018 végére elérheti akár a 250 főt, közülük várhatóan 180 fő lesz megváltozott munkaképességű alkalmazott – derül ki a közleményből.

Kóser versenyelőny

Ígéretes jövő előtt áll a kóser növények és a savanyított termékek piaca, ahol már jelenleg is versenyelőnyt szerzett a Főkefe, mivel érvényes engedéllyel rendelkezik a Kashrus Committee of the Union of Orthodox Hebrew Congregations részéről a ”Kedassia” minősítő társaság kóser termék bizonyítványával – áll a közleményben.

zoldsegekA Főkefe idén márciusban megkezdte a savanyított termékek beszállítását a londoni, az antwerpeni, a bécsi és a budapesti kóser áruházakba, továbbá létrehozta a KosHerb márkanevet, melynek levédése már folyamatban van. A termelési és hűtő kapacitás remélt bővítését követően a párizsi és amerikai piac elérése a következő cél. A termékpaletta bővítése érdekében kísérletek folynak a fűszernövények termesztése tekintetében, valamint tárgyalásokat folytat a társaság a konzervipari termékek élőállításáról.

Az MNV Zrt. hozzájárulásával létrejövő új leányvállalat, az Agro Rehab Nonprofit Kft. átveszi a Főkefe eddigi mezőgazdasági tevékenységének helyszíneit, továbbá 2015-ben új telepet nyit Kenderesen. A társaság tevékenysége a kóser és a hagyományos termékek termesztésére és értékesítésére alapul. A vállalat célja a kenderesi gazdaság, illetve a martfűi telephely fóliákkal, gépekkel és egyéb infrastruktúrával, öntözőrendszerekkel történő felszerelése.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]