Kiss Henriett lett a BZSH vezető elöljárója

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Budapesti Zsidó Hitközség elöljárósága csütörtöki ülésén a BZSH vezető elöljárójának választotta a következő négy esztendőre Kiss Henriettet.

A vezető elöljáró gyakorlatilag az elnökhelyettes megfelelője, a második legerősebb pozíció a BZSH-ban.

A korábban a Budapesti Zsidó Hitközség elnöki pozíciójáért versenybe szálló Kiss Henriett, aki a Rumbach zsinagóga felújítási projektjének koordinációs vezetője, a jövőben a BZSH elöljáróságával közösen dolgozik majd a budapesti zsidóságért. Mint ismeretes, a BZSH tisztújításán Kiss mindössze három szavazattal, 41:38 arányban maradt le a megválasztott elnök, Mester Tamás mögött.

“Vezető elöljáró asszonynak megválasztásához gratulálok, munkájához jó egészséget, sok sikert kívánok!”  üdvözölte most Kiss Henriett megválasztását Mester Tamás.

Anonimitást kérő hírforrásunk szerint ketten indultak a vezető elöljárói tisztségért: Kiss Henriett és Frölich Róbert főrabbi. Előbbi kilenc, utóbbi négy szavazatot kapott az elöljárói testület ülésén.

Ezzel a Heisler András Mazsihisz elnök ellenzékéhez húzó Mester Tamás elnök és a Heislerhez húzó elöljáróság között még inkább kiegyenlítődtek az erőviszonyok a BZSH berkeiben.

Címkék:BZSH, Kiss Henriett, Mester Tamás

[popup][/popup]