Kiránduló telepes gyerekcsoportot támadtak meg Ciszjordániában

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Támadás ért egy főleg gyerekekből álló izraeli telepes csoportot Észak-Ciszjordániában, mely arra kényszerítette az egyik fegyverrel rendelkező szülőt, hogy belelőjön a palesztinokból álló tömegbe, megölve egyiküket, számolt be az incidensről az Izraeli Védelmi Erők csütörtökön.

 

 

A hadsereg szerint a telepesek Kuszra falu közelében, Nablusztól délre túráztak, amikor a helyi palesztin lakosokból álló csoport elkezdte kövekkel dobálni őket.

A két főből álló fegyveres kíséret egyik tagja elővette pisztolyát és belelőtt a tömegbe, megölve az egyik palesztint, a 48 éves Mahmoud Za’al Odehet.

Két kísérő megsérült a támadásban: az egyik enyhe fejsérülést szenvedett, a másik pedig az egyik karján sebesült meg. A helyszínre kiérkező mentősök ellátták a sérülteket, majd kórházba szállították őket.

A palesztin Ma’an hírügynökség jelentése szerint az összecsapás során három izraeli fogságba került egy barlangban, Kuszrától délre.

Az egyik gyerek elmondás alapján egy palesztin férfi paprika spray-t fújt a barlangba, amíg benne voltak. A Szamáriai Regionális Tanács által kiadott videó nyilatkozatban a gyerek azt is elmondta, hogy a barlang bejáratához érkező második palesztin csoport segített visszatartani a kijáratot elálló első csoportot, amíg a hadsereg megérkezett.

 

A teljes cikk itt olvasható.

 

 

[popup][/popup]