Kína egymillió dollárnyi segélyt ajánlott fel a palesztinoknak

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Kína egymillió dollárnyi sürgősségi segélyt nyújt a palesztinoknak – jelentette be Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő pénteki sajtótájékoztatóján.

Csao Li-csien

Csao hozzátette: ezen felül további egymillió dollárt és Covid-19 elleni 200 ezer dózis védőoltást adományoznak az ENSZ Palesztin Menekülteket Segélyező és Támogató Közel-Keleti Ügynökségének (UNRWA).

Tien Lin, a Kínai Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Ügynökség (CIDCA) szóvivője a CGTN kínai székhelyű, nemzetközi hírcsatorna tudósítása szerint a korábbiakban bejelentette, hogy Kína humanitárius segélyt fog nyújtani a palesztinoknak a sérültek ellátására és az otthontalanok elszállásolására.

Kína már régóta határozottan támogatja a palesztinok ügyét. A pekingi külügyminisztérium az utóbbi időben szigorúan bírálta az Egyesült Államokat, mert Washington akadályozza az ENSZ Biztonsági Tanácsában az erőszakot (vagyis mind a két felet egyformán) elítélő nyilatkozat elfogadását.

Ugyanakkor mióta Kína 1992-ben hivatalos diplomáciai kapcsolatot létesített Izraellel, Peking szoros gazdasági, technológiai és katonai kapcsolatokat ápol a zsidó állammal.

 

[popup][/popup]