Késes támadás Hebronban, egy katona megsérült, a támadót lelőtték

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli rendőrség vasárnap délután közölte, hogy késes támadásra került sor Hebronban, Júdea/Szamária területén.

illusztráció: izraeli határrendőrök a pátriárkák sírja melletti ellenörzőponton Hebronban 2018. január 19. Fotó: izraeli rendőrség

Egy palesztin – tudósít az ujkelet.live – nő a pátriárkák sírjánál lévő egyik ellenőrző ponthoz ment és megkéselte a határrendőrség egyik harcosát. A harcos könnyű sérüléseket szenvedett.

A terroristát ártalmatlanították, a média szerint a helyszínen meghalt.

Benjamin Netanjahu volt miniszterelnök és a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) elnöke, Jasszer Arafat aláírását követően az 1997-es jegyzőkönyv két részre osztotta Júdea és Szamária (Ciszjordánia) legnépesebb városát:

H1: a város 80 százalékát foglalja magában, és teljes palesztin ellenőrzés alatt áll.

H2: izraeli katonai ellenőrzés alatt áll, ahol több száz zsidó él erősen őrzött körzetekben, 40 000 palesztinnal körülvéve, akiknek mozgása erősen korlátozott.

Az Izraeli Védelmi Erők vasárnap Twitteren közölte, hogy Huszan falu közelében, az Ecion Regionális Dandár területén egy palesztin nő gyanúsan közelített a csapatok felé.

A katonák letartóztatási műveletet hajtottak végre, melynek részeként lövéseket adtak le a levegőbe, majd miután a felszólítások ellenére sem állt meg, lövéseket adtak le a lábára célozva.

A hadsereg szerint a gyanúsítottat helyszíni ellátásban részesítették és kórházba szállították.

Az incidens vizsgálat alatt van.

A gyanúsítottat Ghada Ibrahim Ali al-Arbidi néven azonosították. A 47 éves nő a kórházban belehalt sérüléseibe.

Teljes cikk

[popup][/popup]