Jeremy Corbyn bátyja Auschwitzhoz hasonlította a Covid-19 védőoltást

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A londoni rendőrség őrizetbe vette Jeremy Corbyn volt munkáspárti vezető bátyját, mert egy szórólapon párhuzamot von a COVID-19 elleni védőoltás és a holokauszt között.

Piers Corbyn (Forrás: Wikimedia Commons) 

A 73 éves Piers Corbynt kedden vették őrizetbe rémhírek terjesztése (malicious communications ) és a közrend megzavarása (public nuisance) gyanújával – jelentette a londoni Jeiwsh Chronicle rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Piers Corbyn oltás ellenes aktivizmusa miatt már nem először kerül összeütközésbe a hatóságokkal.

A szórólapokon a haláltábor bejárata látható, ahol az „Arbeit macht frei” felirat helyén ez olvasható: „Az oltás a biztos út a szabadság felé”.

A zsidó lap megkereste Piers Corbynt, aki úgy reagált, hogy a szórólap fő témája a COVID-19, nem pedig a zsidó népirtás volt, és visszautasította az antiszemitizmus vádját. Hozzátette, hogy 22 éve él házasságban egy „zsidónővel” (Jewess).

A röplap

A szélsőbaloldal iránt elkötelezett Corbyn fivéreket, már számos alkalommal vádolták antiszemitizmussal.

Jeremy Corbynt egyebek közt a jelenlegi brit főrabbi, Ephraim Mirvis és néhai elődje, Jonathan Sacks is megvádolták: hagyta, hogy a klasszikus antiszemitizmus és annak modernizált, anticionista változata elterjedjen a Munkáspárt soraiban.

2016-ban Piers Corbyn ezeket az állításokat „abszurdnak” nevezte, hozzátéve, hogy „a cionisták nem tudnak meggyőzni senkit, aki támogatja a palesztinok jogait”.

Jewish Chronicle

Címkék:Corbyn, Covid 19, vírustagadó

[popup][/popup]