Izraelnek ajánlotta olimpiai ezüstérmét az iráni rezsim elől elmenekült dzsúdós

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Saeid Mollaei iráni dzsúdós, aki Németországba menekült a rezsim elől és később mongol állampolgárságot kapott, kedden a tokiói olimpián a 81 kilogrammosok döntője után ezüstérmét Izraelnek ajánlotta.

Saeid Mollaei iráni dzsúdós Forrás: youtube

Mollaei – tudósít az ujkelet.live – az Izraeli Sportcsatornának elmondta, hogy hálás az Izraeltől az évek során kapott támogatásért.

„Köszönöm Izraelnek a pozitív energiát. Ez az érem Izraelnek is szól”- nyilatkozta a csatornának. ,,Remélem, hogy az izraeliek örülnek ennek a győzelemnek.”

Majd héberül hozzátette: „Toda” (köszönöm).“

,,Szagi Muki a barátom, van több barátom Izraelből, és senkivel sincs gondom. Ez az érem bizonyítja, hogy a bátorság és a barátság győzedelmeskednek.”

Muki, Saeid izraeli sporttársa gratulált barátjának az elért eredményekhez, annak ellenére, hogy számára rosszul alakult a verseny, már a második körben vereséget szenvedett.

,,Nagyon örülök Saeidnek”- mondta Muki az izraeli újságíróknak a keddi sajtótájékoztatóján. „Tudom, min ment keresztül, és mennyire akarta. Nagyon közeli barátom, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megvalósítania az álmát. Megérdemli – hihetetlenül inspiráló az útja.”

Teljes cikk

Címkék:dzsudó, Irán, Izrael, olimpia

[popup][/popup]