Izraeli miniszterelnök: A cél egy évtizeden belül félmillió bevándorló

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök azt a célt tűzte ki, hogy egy évtizeden belül félmillió bevándorló érkezzen Izraelbe az Egyesült Államok, Dél-Amerika és Franciaország nagy közösségeiből.

Naftali Bennet izraeli miniszterelnök

,,Kétséges, hogy vannak-e fontosabb kérdések a jövőnk és mind Izrael, mind az izraeli társadalom lényege szempontjából, a zsidó bevándorlás témájánál” – mondta a miniszterelnök az Ynet által szervezett bevándorlási és abszorbciós hét kapcsán rendezett konferencián – tudósít az ujkelet.live.

,,Az alapításától napjainkig, a zsidó bevándorlás formálta az izraeli társadalom arcát, és egyedülálló mozaikot hozott létre, melyhez nincs fogható máshol. “

Bennett elmondta, hogy a téma nagyon közel állt a szívéhez, mivel zsidó amerikaiak gyermeke, akik a hatnapos háború után alijáztak.

,,Az alija számomra meghatározó élmény volt, bár az én esetemben ez néhány évvel a születésem előtt történt”-mondta. ,,A szüleim, James Bennett, emléke legyen áldott és Myrna, akik San Franciscóban nőttek fel, és a hatnapos háború után Izraelbe emigráltak, meghozták az életem és zsidó identitásom tekintetében a legfontosabb döntést. Az évek során megértettem, hogy ha a szüleim nem jöttek volna ide, kétséges, hogy a zsidóság ilyen központi szerepet játszott volna az életemben.”

,,A bevándorlás nemcsak országként erősít meg bennünket, hanem megőrzi zsidó létezésüket a növekvő asszimilációval szemben, különösen az Egyesült Államokban… A bevándorlás szempontjából kihívást jelentő és jelentős célunk van: félmillió új bevándorlót hozni az Egyesült Államok, Dél-Amerika és Franciaország főbb közösségeiből a következő évtizedben.”

Bennett hangsúlyozta, hogy a bevándorlás ösztönzésére irányuló erőfeszítések mellett Izraelnek biztosítania kell és erősítenie kell kapcsolatait a globális zsidó közösséggel, és mindent meg kell tennie a külföldi antiszemitizmus elleni küzdelem érdekében.

[popup][/popup]