Izraeli külügyminiszter: Közel a döntés a Hezbollah elleni totális háborúról

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Israel Katz izraeli külügyminiszter közlése szerint nem sokára dönthetnek egy Hezbollah elleni totális háborúról, azután, hogy izraeli tábornokok kedden késő este bejelentették, hogy aláírták a libanoni offenzíva terveit – írja a brit The Guardian.

Jiszrael Katz

Az offenzíva tervezését azután kezdték meg, hogy a libanoni Hezbollah olyan drónfelvételeket közölt, amelyeken az egyik megfigyelő drónjuk átrepült Haifa fölött, felvételt készítve érzékeny helyszínekről, például repülőterekről, és polgári lakónegyedekről. A felvételek nyilvánosságra hozását széles körben úgy értelmezték, mint az izraeli város elleni, nyílt fenyegetést – szemlézte a hírt a 24.hu

A cikk megjegyzi, nemrég a Hezbollah vezetője, Szajjed Haszan Naszrallah a főleg kínai és indiai cégek által üzemeltetett haifai kikötőket fenyegette. Erre Katz az X-en írt arról, hogy „nagyon közel vagyunk ahhoz a pillanathoz, amikor dönteni kell a Hezbollah és a Libanon elleni játékszabályok megváltoztatásáról”. Egyben kijelentette: egy totális háborúban a Hezbollah megsemmisül, Libanon pedig súlyos vereséget szenved.

[popup][/popup]