Izrael elsőként veti be a negyedik oltást

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Elsőként vezeti be Izrael a koronavírus elleni negyedik oltást.

A kormányfői bejelentés alapján a 60 év felettiek, a legyengített immunrendszerük miatt kevésbé védettek és az egészségügyi dolgozók kaphatják meg először a Pfizer–BioNTech-vakcina negyedik adagját, legkorábban négy hónappal a harmadik oltás után – írja a Telex.hu.

„Nagyszerű hír, ne vesztegessük az időt” – idézte a CNN a kormányfőt. Keddi bejelentését Naftali Bennett a koronavírus omikron variánsának globális terjedésével indokolta.

Izrael a harmadik oltás bevezetése során is elsőként lépett, igaz, az átoltottság már nem kiugró: – emélkeztet a Telex – legalább egy oltása 70 százaléknak, kettő oltása 64 százaléknak van. A lakosság fele már harmadik oltását is megkapta a 9,2 millió lakosú, Magyarország területének negyedével azonos országban, ahol már zajlik az 5 és 11 év közötti gyerekek oltása is.

A negyedik oltás bevezetését a kormányfő szakértői csoporttal való egyeztetés után jelentette be. „Nincs még elég adatunk a védettség jelenlegi fokáról, mint a harmadik oltás bevezetésekor, de világszerte ijesztőek az adatok” – nyilatkozott a CNN-nek Galia Rahav.

[popup][/popup]