Izrael világelső – a COVID fertőzések lakossághoz mért arányában

Írta: Szombat/ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli 12-es és 13-as csatorna híradása szerint az utóbbi napokban Izrael „élre tört” az egymillió lakosra jutó COVID-fertőzöttek arányát tekintve.

Az adatokat a az amerikai John Hopkins University adatbázisából vette át az izraeli média. Eszerint a szeptember 2-ával záruló héten az egymillió lakosra jutó új fertőzöttek napi átlaga 199.3 volt, mint az a fenti ábrán látható.

Csütörtök reggelre 122539-re emelkedett a megerősített koronavírusos betegek száma Izraelben. Szerdán rekordszámú 3074, éjfél óta 298 új esetet regisztráltak.

834 beteget kezelnek kórházban. 418 állapota súlyos, közülük 118 lélegeztetőgépre szorul, 155 állapota pedig közepesen súlyos.

Az aktív esetek száma 23698, a felgyógyultaké 97872 míg az elhunytaké 969.

A szerdán végzett tesztek száma 34131, ebből 9,4% lett pozitív, a ma végzett 5528 tesztből 5,5% lett pozitív.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök reggel helyzetértékelést fog tartani Juli Edelstein egészségügyi miniszterrel (Likud), Ronni Gamzu professzorral, az ország koronavírus-projektmenedzserével, valamint Meir Ben-Sabbat nemzetbiztonsági tanácsadóval.

A koronakabinet délelőtt fogja tárgyalni az új korlátozások bevezetését a “vörös” városokra és közösségekre, melyeknek számát valószínűleg kibővíti.

A koronavírus-kabinet, több halasztás után, vasárnap egyhangúlag elfogadta Gamzu professzor “jelzőlámpa” tervét a világjárvány leküzdésére.

Az úgynevezett jelzőlámpa rendszer szerint az önkormányzatokat a koronavírus kockázatuk szerint zöld, sárga, narancssárga vagy piros színnel jelölik meg. Így szükség esetén a korlátozások különféle szintjeit alkalmazhatják a kockázati szintnek megfelelően. A szituáció felülvizsgálására két hetente kerül sor.

Címkék:Covid 19, Izrael

[popup][/popup]