Izrael üzenete a gázaiaknak a zavargások után: A Hamász kihasznál titeket

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A védelmi minisztérium palesztinokkal összekötő irodáját vezető Joáv Mordechai vezérőrnagy szombaton felhívta a Gázai övezet lakosságának figyelmét, hogy a Hamász terrorszervezet csak kihasználja őket az Izrael elleni erőszakos tevékenységeihez. Pénteken több tucat palesztin sérült meg a határmenti zavargásokban.

 

 

“A Hamász terroristák fiatalokat küldenek a zavargásokra [a gázai határra] … miközben mögéjük rejtőznek és azt állítják, hogy ezek a zavargások spontán és békés megmozdulások”, írta Mordechai, a kormányzati tevékenységek területi koordinátora (COGAT) egy Facebook bejegyzésben.

Mordechai a határkerítésen pénteken átdobált gránátokról készült fotókat is posztolt, mondván, ezek bizonyítják a Hamász hazugságait.

“Az izraeli területen talált gránátokról készült képek megmutatják az igazságot!” – írta. “Ezért halt meg 11 palesztin, és sérültek meg több tucatnyian az elmúlt hetekben.”

Mióta Donald Trump amerikai elnök december 6-án elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, minden pénteken erőszakos tiltakozások zajlanak Ciszjordániában és Gázában, bár méretük hétről-hétre csökken.

“Ez a Hamász hozzáállása,” – mondta Mordechai. “Megbújni a háttérben és fiatalokat küldeni az erőszakos zavargásokra … Ne nyissatok utat a Hamász számára, hogy kihasználjon titeket. Mert ti lesztek azok, akik megfizetik az árát!”

 

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]