Izrael tartalékos rendszere össze fog omlani – A tartalékosok figyelmeztetése Netanjahunak

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

700 elit tartalékos tiszt és harcos a Katonai Hírszerzés Különleges Műveleti Osztályából valamint a kiberegység tagjai levélben fordultak Benjámin Netanjahu miniszterelnökhöz szombaton, figyelmeztetve, hogy ha koalíciója igazságügyi átalakítási tervét egyoldalúan elfogadják, és nem veszik komolyan az ellenzékkel folytatott tárgyalásokat, elindul a tartalékos rendszer ,,összeomlása”.

Izraeli tartalékosok

A Különleges Műveleti Osztály hírszerzési műveletekkel foglalkozik. Nagy jelentőségű, és a felszín alatt titkos és kritikus hadműveletekben tevékenykedő elit formációnak számít.

„A védelmi szervezetek vezetői a legtitkosabb megbeszéléseken azt mondják, hogy ha ragaszkodsz a jogszabály gyors és drasztikus elfogadásához, abban a pillanatban a szerződés darabokra hullik. Izrael tartalékos rendszere össze fog omlani” – áll a levélben.

,,És akkor, [amint azt hallottuk], sok aktív állandó alkalmazott is megkezdi a szerződése felbontását” – folytatták.

A levél végén a tartalékosok megjegyzik: „Több mint elég idő volt a megbeszélésekre. Még mindig adunk neki egy igazi esélyt. Május 20 jó határidő annak megértésére, hogy van-e érdemi és valós előrelépés a megbeszéléseken egy olyan egyeztetett vázlat felé, amelyben a jelenlegi őrült jogszabály lekerül az asztalról, vagy végül úgy döntesz, hogy a mi fotóinkat is megtaposod” – utalva a jobboldali tüntetésre Jeruzsálemben, mely során kulcsfontosságú bírósági és politikai személyiségek fényképein tapostak.

Az izraeli hadsereg néhány tartalékosa korábban már megtagadta a szolgálatra jelentkezést, beleértve az elit kiberalakulatokat és a légierő pilótáit, tiltakozásul Netanjahu igazságügyi átalakítási tervei miatt.

Teljes cikk

 

[popup][/popup]