Izrael légicsapással és a cement-szállítmányok leállításával reagált a gázai rakétára

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli légierő röviddel éjfél után megtorlócsapást mért a Hamász terrorszervezet katonai pozícióira a Gázai övezet északi részén, reagálva a korábban Izraelre kilőtt rakétára és a határon átreptetett robbanó léggömbökre.

: gázai terroristák lángoló sárkányt indítanak Izrael felé 2018. június 8. fotó: Izraeli Védelmi Erők

A Védelmi Minisztérium továbbá bejelentette, hogy leállítja a cement importot és egyéb büntető intézkedéseket vezet be a zsinórban negyedik napja tartó rakétatámadásokért. Az első cement szállítmányok csütörtökön léptek be az övezetbe 2014 óta.

Izraeli vadászgépek és támadó helikopterek az éjszaka megsemmisítettek számos terror célpontot, köztük föld alatti létesítményeket és egy irányító szobát.

„A cionista megszállás agresszívan bombáz a Gázai övezetben és folyamatosan ostrom alatt tartja az övezet lakóit,” mondta a Hamász szóvivője, Hazem Qassem az izraaeli média jelentések szerint. „Ez az agresszió megerősíti népünk ragaszkodását az ellenük folytatott legitim küzdelem folytatásához, és nem állítja meg a palesztinok azon erőfeszítéseit, hogy a szabadság elérése érdekében elűzzék a megszállót.”

Szombat éjszaka megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák a Gázai övezet melletti izraeli közösségekben.

Az izraeli hadsereg 1 rakétaindítást azonosított Gázából Izrael felé. A lövedék nyílt területen landolt Sá’ár Hanegev régióban.

Sérülésről vagy anyagi kárról nem érkezett jelentés.

A riadó idején a Kék-Fehér párt vezetője, Beni Gánc ex-vezérkari főnök is a térségben tartózkodott.

Szerda óta gázai terroristák 10 rakétát lőttek ki Izraelre és tucatnyi bombát szállító léggömböt reptettek át a határon.

Teljes cikk

[popup][/popup]