Izrael légibázisait rakétázta a Hamasz

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Hamász azt állította, hogy rakétáit izraeli légibázisokra irányította. Az izraeli hadsereg szóvivője szerint nincs jele annak, hogy bármelyiket rakétatalálat érte volna.

Működésben az izraeli vaskupola (forrás: flickr)

Este 7 és reggel 7 óra között – írja az ujekelet.live – mintegy 50 rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izraelre   az Izraeli Védelmi Erők adatai szerint. Körülbelül 10 lövedék nem jutott át a határkerítésen.

A Falak Őrzője hadművelet kezdete óta körülbelül 3750 rakétát lőttek ki Gázából a zsidó államra. Mintegy 550 lövedék nem jutott át a határkerítésen. A Vaskupola 90 százalékos hatékonysággal fogta el a lakott területre tartó rakétákat.

Gázai terroristák több sorozat rakétaesőt indítottak kedd éjszaka és szerdán a zsidó állam déli és középső régiójára.

A szirénák aktiválódtak a határ melletti izraeli közösségekben valamint Asdodban és Askelonban, míg Izrael középső részén Rehovotban és Palmachimban, valamint a köztük lévő számos légibázison.

A Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet azt állította, hogy rakétáit a Hatzor, Hatzerim, Nevatim, Tel Nof, Palmachim és Ramon légibázisokra irányította.

Az izraeli hadsereg szóvivője, Hidai Zilberman szerda reggel azt mondta, nincs jele annak, hogy rakétatalálat érte volna valamelyik légibázist. Egy lövedék viszont nyílt területen landolt a Tel Nof bázis közelében, Rehovot mellett.

A rakétatámadások este 8-kor indultak és hajnali 2-ig folytatódtak. A lakott területre tartó lövedékekből többet elfogott a Vaskupola rakétavédelmi rendszer. Ezt követően 3 óra szünet következett, majd hajnalban ismét megszólaltak a szirénák az övezettel határos izraeli közösségekben.

Mindeközben az izraeli hadsereg éjjel folytatta műveleteit a Gázai övezetben, több tucat célpontot megsemmisítve.

Zilberman szerint a Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád legalább 10 terroristáját megölték az éjszakai támadásokban Khan Younis-ban és Rafahban.

Teljes cikk

[popup][/popup]