Izrael: Késsel támadott a merénylő a rendőrre, aki lelőtte őt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Izrael déli részén, Askelonban egy rendőr agyonlőtte az igazoltatás közben késsel rá támadó palesztin férfit kedd reggel – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

A rendőrtiszt lelőtte a támadót, de megsebesült

A rendőr kora reggel figyelt fel a furcsán viselkedő férfira egy építkezés mellett. A Ciszjordánia / nyugati part déli részén lévő Hebronból származó, negyvenes éveiben járó palesztin férfi késével megsebesítette a rendőrt, aki lelőtte.

A rendőrtisztet enyhébb sérülésekkel az askeloni Barziláj kórházba szállították.

A lap értesülése szerint reggel tűzharc tört ki Dzseninben az izraeli hadsereg kommandós alakulatai és helyi palesztin fegyveresek között, miután a katonák megpróbáltak őrizetbe venni terrortevékenységgel gyanúsított palesztinokat.

A hadsereg keddre virradóra is folytatta az újabb terrorakciók megelőzése érdekében a terrorszervezeti kötődés miatt körözött palesztinok letartóztatását; tíz embert fogtak el Ciszjordánia különböző városaiban és falvaiban, Rámalláhban, Betlehemben, Hebronban, valamint Dzseninben és környékén.

A ynet beszámolója szerint az újabb terrorhullám hatására meredeken megemelkedett a biztonsági önkéntesek száma Izraelben; több, mint 1500-an jelentkeztek civil járőrnek, akik sárga biztonsági mellényben segítik otthonaik környékén a rendőrjárőrök munkáját.

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a feszültség Izrael és a palesztinok között, mert négy, különböző izraeli városokban végrehajtott terrortámadásban 14 ember vesztette életét. Az izraeli hadsereg fokozta nyugati parti tevékenységét, a katonák őrizetbe vették különböző terrorszervezetek több tagját, hogy ezzel megkíséreljék megfékezni az erőszakhullámot.

Naftali Bennett miniszterelnök vasárnap jelentette be, hogy az izraeli hadsereg “offenzívát indít” az elmúlt napokban elkövetett  terrorcselekmények miatt. (MTI, Shiri Zsuzsa)

[popup][/popup]