Izrael: gondatlan emberöléssel vádolják a kanyonban odaveszett tinédzserek oktatóit

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A rendőrség pénteken letartóztatta a Bnei Tzion katonai előkészítő akadémia igazgatóját és egyik oktatóját gondatlan emberölés gyanúja miatt, miután a Tel Aviv-i intézmény által szervezett túrázás során 10 tizenéves diák életét vesztette a heves áradások következtében.

Fotó: izraelinfo

Mindkét gyanúsítottat kihallgatták csütörtöktől-péntekre virradóra, mert nem foglalkoztak a viharra vonatkozó figyelmeztetésekkel, mondta a rendőrség.

Egy harmadik gyanúsítottat is kihallgattak az ügyben, akit később házi őrizetbe helyeztek.

Az igazgatót és az oktatót pénteken fogják bíróság elé állítani, ahol a rendőrség kérni fogja előzetes letartóztatásba helyezésük meghosszabbítását.

A Bnei Tzion katonai előkészítő akadémia által szervezett túrán a 25 fős csoport 10 tagja halt meg az áradások miatt. A fiatalok holttestei közül kilencet csütörtök délután és este, a tizedik áldozatét pénteken kora reggel találták meg a mentőcsapatok.

A hatóságok azt tanácsolták az izraelieknek, hogy pénteken kerüljék el a Holt-tenger és az Arava sivatag régióit, mert az előrejelzések szerint mégtöbb – az évszakra nem jellemző – esőre és áradásra lehet számítani.

A Bnei Tzion az életveszélyes időjárási körülményekre való figyelmeztetések ellenére is megtartotta a túrát. 9 lány és egy fiú meghalt, amikor a csoportot elsodorta az árvíz a Holt-tenger déli területén.

Két tanuló enyhe-közepesen súlyos sérüléseket szenvedett, másik 13-at a mentőcsapatok sértetlenül mentettek ki.

 

[popup][/popup]