A kanyon, ahol tíz fiatal izraeli veszett oda

Írta: izraelinfo.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy katonaság előtt álló fiataloknak szóló egyéves program (Mechina Kdam Cvai – Bnei Cion) keretében szervezett túra 25 résztvevőjéből kilencen meghaltak (nyolc lány és egy fiú), egy lány pedig eltűnt, miután egy hirtelen jött sivatagi áradás magával sodorta őket az idő nagy részében rendkívül száraz Nahal Cafit nevű kanyonban.

Fotó: izraelinfo

A fiatalok az erős esőzések miatti áradásveszélyre figyelmeztető felszólítások ellenére kezdték el előző nap a túrát a Júdeai sivatag déli részén.

A csoport tizenhárom tagját a mentőcsapatok sértetlenül kiszabadították. Kettő enyhe sérüléseket szenvedett.

A rendőrség egységei, a légierő elit 669 mentőcsapata és a helyi sürgősségi kutató és mentő egység mindent megtettek, hogy megtalálják és kimentsék a hiányzó fiatalokat.

Az Oktatási Minisztérium bejelentette, hogy a Mechina nem kérte engedélyét a Nahal Tzafitban való túrázásra: “Egyáltalán nem tudtuk, hogy a ilyen utakon járnak.” A Honvédelmi Minisztérium ezzel szemben kijelentette, hogy az Oktatási Minisztérium a felelős: “Nagyon sajnálatos, hogy egy ilyen napon nemcsak hogy az illetékes testület nem vállalja a felelősséget, tetejébe egy másik félre hárítja azt.”

A teljes cikk

[popup][/popup]