Iszlám szélsőségesekkel állt kapcsolatban a brit parlamenti képviselőt agyonszúró merénylő

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A 25 éves szomáliai származású brit állampolgár, akit Ali Harbi néven azonosítottak, legalább 12-szer mártotta kését a gyanútlan képviselőbe.

A 69 esztendős, nős, ötgyermekes Amess, aki csaknem négy évtizedig volt a brit Konzervatív Párt alsóházi frakciójának tagja, péntek délután éppen képviselői fogadóórát tartott délkelet-angliai választókörzetében, az Essex megyei Leigh-on-Sea kisvárosban, amikor egy férfi, aki az utcáról tért be, késsel többször megszúrta – írja az MTI.

A képviselő rengeteg vért vesztett, a helyszínen meghalt, hiába próbálták meg a gyorsan kiérkező orvosok megmenteni az életét.

Dean Haydon, a Scotland Yard főparancsnok-helyettese, a rendőrség terrorelhárítási tevékenységének országos vezető koordinátora terrorcselekménynek nyilvánította a támadást.

A beszámoló szerint az eddig elvégzett vizsgálat arra vall, hogy a gyilkosság potenciálisan az iszlamista szélsőségességhez köthető.

Sir David Amess választókörzetében, egy metodista templomban tartott épp fogadóórát, amikor a merénylet történt – írja a The Daily Mail. A lap szerint semmi nem utalt arra, hogy a 25 éves támadó gyilkolni készül. Szépen kivárta a sorát – a fogadóórákon a választók személyesen mondhatják el ügyeiket, javaslataikat a képviselőknek, a szigetországban rendszeresek az ilyen meghallgatások -, majd amikor ő következett, kést rántott és habozás nélkül támadásba lendült, legalább 12-szer sebesítette meg a politikust.

A szemtanúk leírták: hiába érkezett perceken belül segítség, a képviselő elvérzett, életét nem tudták megmenteni.

Teljes cikk

[popup][/popup]