Ismét rakétával lőtték Izraelt a palesztinok

Írta: atv.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Hosszú idő óta először palesztinok rakétát lőttek ki izraeli területre a Gázai övezetből, miközben Izraelben a függetlenség napját ünnepelték. Az izraeli hadsereg válaszul a Hamász radikális palesztin szervezet egyik támaszpontját lőtte tüzérségi aknákkal. Sebesülésről nem érkezett közlés.

A Hamász irányította Gázai övezetből idén eddig még nem lőttek ki rakétát Izrael felé. A korábbi években lövedékek ezreit indították izraeli területre, de a Hamász elleni tavaly nyári izraeli hadművelet óta ez a tevékenység gyakorlatilag leállt.

A palesztin lövedék a helyszíni közlések szerint nem okozott kárt, és nem sebesített meg senkit. Helyi lakosok mindazonáltal arról számoltak be, hogy robbanásokat hallottak. A határövezetben figyelmeztető szirénák szólaltak meg, a rakéta maradványait éjszaka izraeli katonák keresték.

Az izraeli hadsereg megtorlásul két tüzérségi lövedéket lőtt ki egy támaszpontra, amelyet a Hamász fegyveresei kiképzésre használnak. Palesztin közlés szerint ott sem történt sebesülés.

Izraelben csütörtökön országszerte programokat tartottak a függetlenné válás 67. évfordulójának alkalmából. A palesztinok és az izraeli arabok többsége viszont ugyanezt a napot “katasztrófaként” (nakba) kezeli.

[popup][/popup]