Islam El Shehaby nem fog kezet izraelivel

Írta: jég - Rovat: Hírek - lapszemle

Nem lehetett könnyű dolga Islam El Shehaby egyiptomi cselgáncsozónak, amikor megtudta, hogy izraeli ellenféllel kerül szembe.

kéznemfogás

Fotó: ynet.co.il

Az egyiptomi közösségi médiában vad vita indult, és sokan arra biztatták El Shehabyt, hogy ne álljon ki egy izraelivel. Másfelől az egyiptomi cselgáncs szövetség határozottan állást foglalt: az olimpia szelleméhez kell tartaniuk magukat, így minden ellenféllel szemben ki kell állni. El Shehaby így vállalta a küzdelmet az izraeli Or Sassonnal szemben, akit az egyiptomi online fórumokon nem is neveztek a nevén, csak „cionista kreatúraként” emlegettek.

A küzdelemben az izraeli győzött, aki a meccs után, sportszerűen kezet nyújtott ellenfelének. El Shehaby ezt nem fogadta el, mire a brazil közönség füttykoncertben tört ki.

Ismerve azonban a közeget, ahonnan El Shehaby érkezett, nem meglepő az elutasító gesztus. Ha kezet fog egy izraelivel, otthon alighanem szitok-átok özön fogadta volna.

Ugyanez a szellem mozgatta a libanoni sportolókat, akik nem voltak hajlandók egy buszra szállni az izraeli olimpikonokkal.

El Shehaby elutasító gesztusa itt tekinthető meg.

[popup][/popup]