Iráni védelmi miniszter: Ha Izrael ránk támad, porig romboljuk Tel Avivot és Haifát

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az iráni védelmi miniszter, Amir Hatami dandártábornok vasárnap reagált az izraeli fenyegetésekre, mondván, Teherán a földdel teszi egyenlővé Tel-Avivot és Haifát, ha a zsidó állam támadást indít Irán ellen.

Fotó: twitter

Szavairól az ujkelet.live tudósít.

„Néha a cionista rezsim [Izrael] vezetői nagyobbat harapnak, mint amennyit meg tudnak rágni és fenyegetőznek, mely egyértelműen a kétségbeesésből fakad. A cionista rezsim tudja, és ha nem tudja, akkor tudnia kell, hogy ha hibát követ el, akkor porig romboljuk Tel-Avivot és Haifát”- mondta vasárnap a védelmi miniszter egy katonai ünnepségen a Tehran Times és a Press TV fordítása szerint.

A Press TV szerint Hatami hozzátette: „Az iráni fegyveres erők főparancsnokának parancsát gondosan beiktatták és tervvé alakították, amelyet a főparancsnok egyetlen intésére végre fognak hajtani. Azt tanácsolom nekik [Izraelnek], hogy ne kövessék el ezt a hibát, még szóban sem”.

Hatami megjegyzése előtt Beni Gantz védelmi miniszter csütörtökön azt mondta, hogy az Izraeli Védelmi Erők folyamatosan frissíti a terveket az iráni nukleáris telepek elleni jövőbeli katonai csapáshoz.

Gantz a Fox Newsnak adott interjújában közölte, hogy a katonai terveket csak közvetlenül egy ilyen támadás végrehajtása előtt véglegesítik.

„Addig [a terveket] tovább építjük, javítjuk … a lehető legmagasabb szakmai színvonalra” – mondta. „Ha a világ hamarabb megállítja [Iránt], annál jobb. De ha nem, akkor önállónak kell lennünk, és egyedül kell megvédenünk magunkat”- tette hozzá a védelmi miniszter.

Teljes cikk

[popup][/popup]