Iráni parancsnok Izraelről: „Egy rossz lépés és levágjuk a kezüket”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A múlt héten a Perzsa Öbölben lebonyolított iráni hadgyakorlat célja az volt, hogy figyelmeztesse Izraelt. Ezt közölték Irán legfelsőbb katonai parancsnokai pénteken, a Reuters hírügynökség szerint, az iráni nukleáris létesítményeket célzó esetleges izraeli tervek feletti aggodalmaik közepette.

A Forradalmi Gárda hadgyakorlata, amely során ballisztikus rakétákat és robotrepülőgépeket is bevetettek, pénteken ért véget. Erről tudósít az ujkelet.live

Az állami televízió a gyakorlatok végén pénteken olyan rakétákat mutatott be, amelyek az izraeli Dimona atomreaktorra hasonlító célpontot találtak el.

,,A dimonai atomlétesítmény szimulációjával a Forradalmi Gárda sikeres rakétagyakorlatot hajtott végre a cionista rezsim e kritikus központjának megtámadására” – közölte a Tasnim félhivatalos hírügynökség.

,,Ezeknek a gyakorlatoknak nagyon világos üzenetük volt: komoly, valós… figyelmeztetés a cionista rezsim hatóságainak fenyegetéseire, hogy óvakodjanak attól, hogy hibákat kövessenek el” – mondta Hosszein Szalami, a gárda parancsnoka az állami tévében.

,,Egy rossz lépés és levágjuk a kezüket… A tényleges műveletek és a hadgyakorlatok közötti különbség csupán a rakéták kilövési szögeinek változtatása” – tette hozzá Szalami.

Teljes cikk

Címkék:fenyegetés, Forradalmi Gárda, Irán, Izrael

[popup][/popup]