Iráni páncéltörő puskával lőhették le az izraeli katonát

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Izraeli Védelmi Erők előzetes vizsgálata arra a következtetésre jutott, hogy Aviv Levi törzsőrmestert pénteken egy páncéltörő golyó találta el a gázai határon, melyet egy iráni gyártású puskából lőtt ki egy gázai mesterlövész.

Aviv Levy sírja Petah Tikván ((Avi Dishi/FLASH90)

Erről számolt be a Hadasot Tv vasárnap.

A támadásban használt fegyver egy osztrák Steyr puska iráni reprodukciója lehetett.

A riport szerint az izraeli hadsereg tisztában volt azzal, hogy a Hamász olyan fegyverek birtokában van, amelyek képesek áthatolni a katonák többsége által használt kerámia bélésű golyóálló mellényeken.

Aviv Levy

Azonban, tekintettel arra, hogy az ilyen puska használatának valószínűsége alacsony, és az ilyen golyókkal szembeni védelemre képes védőruhák súlya nagyobb, különleges védőruházatot csak speciális esetekben használnak.

Miközben a hadsereg folytatta Levi halála körülményeinek kivizsgálását több százan vettek részt a katona temetésén Petah Tikván.

Levi (20) a givati brigád tagja volt, Kiszufim kibuc közelében volt a gázai határnál, amikor péntek délután 5:30 körül lelőtték.

A támadás a hetente megrendezésre kerülő határ menti tüntetések során történt. Levi golyóálló mellényt viselt, amikor mellkason lőtték, a helyszínen meghalt.

Levi volt az első izraeli katona akit megöltek a gázai fronton a 2014-es erős szikla hadművelet óta.

Teljes cikk.

Címkék:Aviv Levy

[popup][/popup]