Hírzárlat a vezető nélkül maradt Páva utcában

Írta: Czene Gábor / NOL.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Csak az biztos, hogy Szita Szabolcs már nem igazgató a Páva utcában. A Holokauszt Emlékközpont vezetőjének május elején lejárt a mandátuma: közlése szerint erről a napokban ajánlott levélben kapott értesítést. A tartalomból egyértelművé vált számára, hogy a jövőben nem számítanak rá.

Haraszti György fotó Kollányi Péter MTI

Haraszti György (fotó: Kollányi Péter, MTI)

A furcsaság csak az – jegyezte meg a távozó igazgató –, hogy a levelet a munkáltatói jogokat gyakorló (és az intézményt működtető) közalapítvány kuratóriumi elnöke írta: az a Haraszti György, akinek elvileg május elején szintén lejárt a megbízása.

Pár napja a Népszava számolt be arról, hogy információja szerint Haraszti György lesz a Páva utcai intézmény új igazgatója. Lapunk több forrásból is úgy értesült, hogy Harasztinak valóban vannak ilyen ambíciói, de kinevezését a kormányzat részéről eddig hivatalosan nem erősítették meg.

Az emlékközpont honlapján a munkatársak között Szita Szabolcs már nem szerepel, míg – az „intézményvezetés” címszó alatt – kuratóriumi elnökként ott találjuk Haraszti György nevét. Próbáltuk megkérdezni Harasztit, de nem reagált a megkeresésünkre. A Páva utcai emlékközpont kommunikációs munkatársa is csak annyit mondott, hogy ebben az ügyben nem kívánnak nyilatkozni.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]