Herci Halevi: Csak a katonai nyomás kényszerítheti ki a túszok elengedését

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Herci Halevi altábornagy kedden a Gázai övezet északi részén tett látogatása során megismételte, hogy csak a Hamászra gyakorolt katonai nyomás fog a terrorcsoport által fogva tartott túszok elengedéséhez vezetni.

A 122. napban járunk, de haladunk, nem állunk egy helyben. Amikor a Hamász leszereléséről beszéltünk, nem gondoltuk, hogy egy héten belül meglesz, nem gondoltuk, hogy egy hónapon belül meglesz, itt rétegek lehámozásáról van szó” – mondta Halevi az értékelés során, a hadsereg tegnap este kiadott nyilatkozata szerint – írja az ujkelet.live.

A vezérkari főnök szerint a hadsereg újabb rajtaütései Gáza északi részén ,,még több halott terroristát, még több halott parancsnokot és még több lerombolt infrastruktúrát eredményeznek”.

,,Remélem, hogy ez a nyomás még egy fontos cél eléréséhez, a túszok hazahozatalához is elvezet bennünket… Katonai nyomás nélkül ez nem fog megtörténni, ne áltassuk magunkat, ezért az egész övezetben nyomást gyakorolunk tűzzel, [szárazföldi] manőverrel, meglepetésszerű razziákkal, és ezt továbbra is nagyon-nagyon magas színvonalon fogjuk csinálni”.

Teljes cikk

[popup][/popup]