Helen Mirren, Liev Schreiber és mások elítélik az Izrael kizárására irányuló törekvést az Eurovízió fesztiválról

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Helen Mirren, Liev Schreiber és más hírességek elítélik az Izrael kizárására irányuló felhívásokat az Eurovízióról.

Helen Mirren és Liev Schreiber a Golda című filmben

Számos híresség és hollywoodi híresség írta alá azt a levelet, amelyben támogatják az idei Eurovízión részt vevő Izraelt, miközben az ország kizárását követelik a versenyből.

A Creative Community for Peace nonprofit szervezet által szervezett levelet több mint 400-an írták alá, köztük Helen Mirren színésznő, Liev Schreiber színész, Boy George énekes, Sharon Osbourne, Selma Blair színésznő, Scooter Braun zenei producer, Gene Simmons zenész és Emmy Rossum színésznő.

A levél egyebek mellett így szól: “Megdöbbenéssel és csalódással láttuk, hogy a szórakoztatóipari közösség egyes tagjai Izrael száműzését követelik a versenyről, amiért reagált a holokauszt óta a zsidók legnagyobb lemészárlására”.

“Hisszük, hogy az olyan egyesítő események, mint az énekversenyek, kulcsfontosságúak ahhoz, hogy segítsenek áthidalni a kulturális szakadékokat és egyesítsék a különböző hátterű embereket a zene közös szeretete által” – folytatódik a levél, és így zárul: “Azok, akik Izrael kizárását követelik, aláássák a verseny szellemiségét, és az egység ünnepéből a politika eszközévé változtatják”.

Az aláíró Gene Simmons közleményében úgy fogalmaz, hogy “azok, akik egy izraeli énekes kizárását szorgalmazzák az Eurovízióról, nem a béke felé mozdítják el az iránytűt, hanem csak tovább osztják a világot”.

Az Izrael kizárására irányuló felhívások számos ország előadóitól érkeztek, különösen Izlandról, Svédországból, Finnországból, Finnországból és Izlandról.

[popup][/popup]