Heisler válaszolt Schwezoffnak

Írta: mazsihisz.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A felelősségteljes magatartást nem szépen hangzó mondatokkal, hanem tettekkel kellene bizonyítanod – fogalmazott Heisler András, a Mazsihisz elnöke Schwezoff Dávidnak írt válaszlevelében. Alábbiakban a levelezést közöljük.

Schwezoff Dávid fotó MTI Kallos Bea

Schwezoff Dávid fotó MTI Kallos Bea

Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatójának nyilatkozata és felhívása Heisler Andráshoz, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökéhez, a béke érdekében:

Reményeim szerint közös nyilatkozatban biztosíthatjuk a Hitközségek tagjait valamint a szélesebb közvéleményt, hogy a felek sajnálják a múltban tett feszültséget okozó kijelentéseiket, és a jövőben tartózkodnak minden olyan nyilvános véleménynyilvánítástól, mely a másik személyét – és ez által a hazai zsidóság megítélését – negatívan befolyásolhatják. Megoldandó feladatainkat nem a külvilággal, hanem elsősorban egymás között kell tudnunk megbeszélni. A közös nyilatkozat is demonstrálhatná, hogy a Budapesti Zsidó Hitközség és a Mazsihisz közös felelősséget érez a hazai zsidóságért.

Hiszem, hogy ez a teljes magyarországi és budapesti zsidóság érdeke. Hiszem, hogy hozzám hasonlóan Heisler András is ugyanannyira fontosnak érzi ezen nyilatkozat tartalmát, és csatlakozásával megerősíti, hogy a felelősségteljes és békés munka eredményes kimenetele közös feladatunk és felelősségünk.

Heisler András (fotó Magócsi Márton forrás abcug.hu)Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke válasza és nyilatkozata Schwezoff Dávidnak, a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatójának:

Igazgató Úr! Az elmúlt három hónap történéseit követően bármilyen közös nyilatkozat hiteltelen. Nyilatkozat helyett a közös munkában hiszek, s arra hívlak, most éppen negyedszer. Ha közösségünket érintően megoldanánk az általam javasolt négy kérdésből legalább egyet (Rumbach zsinagóga, Zsidó Nyári fesztivál, turisztika, és költségvetés), az demonstrálná a felelős magatartást.

Az elmúlt két hétben kétszer ültünk le személyesen tárgyalni. Te egyszer sem voltál hajlandó beszélni megoldandó feladatainkról. A felelősségteljes magatartást nem szépen hangzó mondatokkal, hanem tettekkel kellene bizonyítanod.

*

Update: A zuglói templomkörzet által kezdeményezett felhívást, melynek elindítói Schwezoff Dávid visszahívását kívánják elérni, eddig 222 fő írta alá.

[popup][/popup]