Heisler András: A világ zsidóság figyel a magyar zsidóságra

Írta: mazsihisz.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Ronald S. Lauder, a Zsidó Világ Kongresszus (ZSVK) elnökének magyarországi látogatása Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke számára három fontos üzenetet hordoz.

Heisler_AndrásElsőként az Élet Menete programjának elismerését említette, hiszen maga a tény, hogy a legjelentősebb nemzetközi zsidó szervezet elnöke a magyarországi meghívást elfogadta és vállalta az emlékbeszéd megtartását önmagában magasra pozícionálja az Élet Menete magyarországi programját.

A ZSVK elnökének látogatása egyben annak demonstrálása is, hogy a világ zsidósága figyel a magyar zsidóságra, hiszen mindenki számára rendkívül fontos az utolsó jelentősebb létszámú kelet-közép európai zsidó közösség sorsa.

A Mazsihisz elnöke egyben jelezte, hogy a Zsidó Világkongresszus és a Mazsihisz kapcsolata rendkívül szorossá vált az elmúlt évek során. Nem véletlen, hogy a Mazsihisz mindenkori elnöke a Világkongresszus egyik alelnökeként is dolgozik a zsidóság fejlődéséért.

Heisler hangsúlyozta, a Zsidó Világkongresszus és a Magyar Kormány egyaránt abban érdekelt, hogy Magyarországon erős, önérzetes és független zsidó közösség működjön, mert csak öntudatos és a mindenkori hatalomtól nem függő szervezet képes valódi értékek megalkotására, s erre a egész magyar hazának szüksége van.

Forrás: mazsihisz.hu

[popup][/popup]