Háromszoros életfogytiglant kapott a palesztin családra támadó zsidó szélsőséges

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A Lodi Kerületi Bíróság hétfőn háromszoros életfogytiglanra ítélte Amiram Ben-Ulielt (26), aki egy 2015-ös Molotov-koktélos támadás során megölte a Dawabsha palesztin család három tagját.

Amiram Ben Uliel az ítélethirdetésen 2020. május 18. fotó: képernyőfotó Kan/Twitter

Az ítélet kihirdetésekor a lodi kerületi bíróság azt mondta, Ben Uliel „szélsőséges és rasszista ideológia” alapján követte el a támadást.

Az életfogytiglani büntetések mellett Ben-Uliel további 20 év börtönt kapott Ahmed Dawabsha megsebesítéséért és egy második, üres házra dobott Molotov-koktélért. Ezeken felül 258 000 sékel (22,6 millió Ft) kártérítés kifizetésére kötelezték Ahmed Dawabshának és a második otthon tulajdonosának.

A bíró a határozatban azt írta, hogy Ben Uliel „nem vállalta a felelősséget tetteiért”.

Ben Uliel ügyvédjei fellebbezni fognak a döntés ellen a Legfelsőbb Bíróságon.

A lodi bíróság májusban bűnösnek találta Ben Ulielt a Dawabsha palesztin család három tagjának megölésében.

A három rendbeli gyilkosság mellett Amiram Ben-Ulielt két rendbeli gyilkossági kísérlettel és kétrendbeli gyújtogatásért is elítélte. A bíróság ugyanakkor felmentette a terrorista szervezetben való tagság vádja alól, mivel noha a támadás terrorcselekmény volt, nem állt rendelkezésre elegendő bizonyíték a kapcsolat alátámasztására.

Amiram Ben-Ulielt a vád szerint Molotov-koktélt dobott 2015. júliusában egy házba Duma faluban, megölve a bent alvó Dawabsha család három tagját, köztük egy csecsemőt.

Bűntársa, aki a támadás idején kiskorú volt, így nevét nem szabad közzétetenni, tavaly májusban vádalkut kötött az Államgyészséggel, amelyben beismerte, hogy a Dawabsha család otthonának felgyújtását tervezte. Életfogytiglani börtönbűntetésre számíthat, ha elítélik. Az ítéletet szerdán hirdetik ki.

A Ben-Uliel benyújtott vádirat szerint ő egy tinédzser bűntársa egy palesztinok elleni támadást tervezett, hogy bosszút álljon a napokkal korábban végrehajtott terrortámadásért, melyben egy palesztin terrorista tüzet nyitott egy polgári járműre a 60-as úton Júdea és Szamáriában, megölve Malachi Rosenfeldet.

Amikor bűntársa 2015. júliusában nem jelent meg a találkozási ponton, Ben-Uliel úgy döntött, hogy egyedül folytatja a támadást. Bement Duma faluba, és az egyik házra hébernyelvű graffitit fújt, majd Molotov-koktélokat dobott be az ablakokon át két házba. Az első épület üres volt, de a másodikban a Dawabsha család tagjai aludtak. A tizennyolc hónapos Ali Saad Dawabsha szüleivel, Rihammal és Saaddal együtt halálra égett, miközben a 4 éves Ahmad súlyosan megsérült.

Teljes cikk

Címkék:terrortámadás, zsidó szélsőséges

[popup][/popup]