Hamasz-párti tüntetés Budapesten?

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Tett és Védelmes Alapítvány honlapján hívja fel a figyelmet egy péntekre, a Külügyminisztérium elé szervezett budapesti Hamasz-párti tüntetésre, mely vélhetőleg Khaled Mashaal, Katarban élő ex Hamasz vezér felhívása nyomán szerveződik.

 

Mashaal arra hívta fel a muszlim világot, hogy pénteken egységesen tüntessenek a palesztinok mellett és csatlakozzanak az Izrael elleni harchoz. Budapesten egy palesztinbarát szervezet szintén péntekre szimpátiatüntetést szervez a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé.

Ne engedjük a barbár gyilkosok éljenzését Magyarországon!” – írja honlapján a TEV.

A Tett és Védelem Alapítvány megütközve szembesült azzal, hogy egy palesztinbarát szervezet péntek délután négy órára gyűlést jelentett be a Külügyminisztérium elé. „Állj ki Gázáért és bátor embereiért!” olvasható a meghívóban.

Megítélésünk szerint a gyűlés a magyar zsidóság, mint vallási közösség méltóságát sérti, lévén a gyűlés burkoltan egy olyan terrorcselekmény melletti kiállásra hív fel, melynek sértettjei nagyrészt pusztán zsidó vallásuk okán váltak áldozatokká.

Ezért kérjük a magyar kormányt és a jogkörrel rendelkező szerveket, hogy ne engedélyezzék a zsidó közösségek méltóságát sértő és fizikai biztonságát súlyosan veszélyeztető megmozdulást.

Az Index megkereste a rendőrség képviselőit, engedélyezik-e a tüntetést, de nem kapott választ.

[popup][/popup]